Over mij

Ik ben Manouk klein Buursink, geboren en getogen in het mooie Aalten. Samenwonend met mijn vriend Yanoe en onze Oud-Duitse herder x Labrador Retriever; Eddy.

Ik weet niet anders dan dat wij thuis honden hebben (gehad). Toen ik nog thuis woonde waren dat altijd Duitse herders. Kelly was de eerste hond die ik heb gekend. Die was er namelijk al toen ik werd geboren. Kelly was de meest trouwe viervoeter die je maar kan bedenken. Na een aantal jaar kwam er een Duitse herder bij, genaamd Kara. Kara was een herplaatser van een maand of 9. Ook zij was super trouw en lief, maar kon soms wel eens eigenwijs zijn.

Toen Kelly overleed en daarna ook Kara, kregen we Boes. Boes was wel even andere koek. Boes was voor mij de eerste pup. Pfoe!! Dat was pittig. Boes kreeg steeds meer gedragsproblemen. Het was een gefrustreerde puber en helaas begrepen wij hem niet. Na een hele tijd van onbegrip en wanhoop, zijn we erachter gekomen dat Boes lichamelijke problemen had waardoor zijn gedrag werd beïnvloed. Doordat we hem een hele tijd niet begrepen, ontstond er veel frustratie en er was geen wederzijds vertrouwen meer. Gelukkig is het vertrouwen weer hersteld en begrijpen we Boes nu beter!

Hiervoor ben ik fulltime werkzaam geweest als kapster, aan huis.
Na een tijd merkte ik heel sterk dat mijn hart op een andere plek lag. Ik wist wel gelijk dat dit bij honden was, maar wat precies wist ik nog niet. Daarom ben ik een coaching traject gaan volgen om er zo achter te komen waar mijn hart wél 100% ligt. En dat is hondengedragsdeskundige. Want wat is het een fantastisch beroep!

De opleiding tot hondengedragsdeskundige heb ik 1 op 1 gevolgd bij Eddy Eelsing, van Hond weer in Balans. Daarnaast volgde ik bij hem het business traject.
Na de opleiding heb ik mij aangesloten het HWIB keurmerk. Dit houdt in dat ik altijd met collega hondengedragsdeskundigen, die ook aangesloten zijn bij het HWIB keurmerk, kan sparren mocht dit nodig zijn.