Hondengedragstherapie

Dat mensen problemen ervaren met hun hond, komt vaker voor dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan trekken aan de lijn, uitval gedrag naar andere honden/mensen/voertuigen etc., blaffen in huis, tegen visite opspringen en ga zo maar door. Het kan van alles zijn, maar één ding is zeker: het beïnvloed de relatie tussen jou en jouw hond en het kan ook zorgen voor onrust binnen het gezin. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is in heel veel gevallen de oorzaak te achterhalen en het probleem door middel van gedragstherapie te verhelpen.

Door middel van een vrijblijvend intakegesprek en een observatie, ga ik als gediplomeerd hondengedragsdeskundige samen met jou op zoek naar de oorzaak van het probleem. Aan de hand daarvan maak ik een plan met een passend 1 op 1 traject speciaal voor jou en jouw hond. Tijdens de sessies ga ik je leren om je hond beter te begrijpen en zijn lichaamstaal te leren lezen. Tijdens het traject krijg je ook handvatten om thuis mee te oefenen.

De reden dat ik trajecten aanbied, in plaats van enkele consulten, is omdat verandering niet binnen 1 uur of zelfs 1 dag plaats kan vinden. Hier gaat naar mijn mening wel wat meer tijd overheen. Je wilt natuurlijk ook langdurige verandering en niet alleen op korte termijn. tussentijds contact vind ik ook erg belangrijk. Je kan mij gedurende het traject dan ook altijd appen of bellen, als dingen tussen de sessies door, nog niet helemaal lekker gaan.

*Ik hanteer geen vaste tarieven, omdat elke hond, elk probleem en elke situatie anders is en ik mijn traject daar op aanpas en dus automatisch ook de prijs.