Hondengedragsdeskundige

Als gediplomeerd hondengedragsdeskundige ga ik zonder enig oordeel luisteren naar jullie verhaal en hulpvraag, ga ik observeren en veel vragen stellen om uiteindelijk een goed beeld te krijgen van het probleem. Vervolgens maak ik een plan op maat voor een 1 op 1 traject.
 
Voorbeelden van hulpvragen:
  • Niet meer met plezier wandelen om welke reden dan ook (uitval gedrag, angstige hond, trekken aan de lijn, hyper gedrag, noem het maar op).
  • Geen mensen meer over de vloer durven hebben vanwege een drukke, blaffende, misschien zelfs wel happende of bijtende hond, een hond die rijgedrag vertoond of zwaar overprikkeld raakt van bezoek etc.
Voor mij is het belangrijk dat een afspraak laagdrempelig gemaakt kan worden. Een intake is uiteraard altijd vrijblijvend. Er zitten absoluut geen verplichtingen aan vast.
 

Wat doe ik als hondengedragsdeskundige?

 
  • Tijdens een intake gaan we uitgebreid praten over de dingen waar je tegenaan loopt met jouw hond.
  • Ik ga je hond observeren.
  • Ik maak een uitgebreid traject voorstel en die stuur ik op via de mail.

 

Waar baseer ik een traject voorstel op?

 
Ik kijk echt naar jou als baasje en naar je hond als individu. Hier baseer ik dan ook het traject voorstel op. Wat heeft jouw hond nodig? Hoelang hebben we nodig? Het hangt er allemaal van af!
Ik geloof niet in 1 hapklare oplossing. Dat kan best werken voor een korte periode, maar waar ik als hondengedragsdeskundige voor sta is niet een quick fix. Ik ben ontzettend gemotiveerd om jou en jouw hond te helpen en samen met jou een blijvende verandering te gaan doormaken.
 

Waarom geef ik alleen 1 op 1 trajecten?

 
Ik vind het heel belangrijk om alle aandacht te hebben voor jou en je hond. Je ziet bijvoorbeeld bij hondenscholen dat het vaak in (grote) groepen is, waardoor niet alle tijd en aandacht kan gaan naar jullie en jullie eventuele hulpvraag. Daarnaast is elke hond en elke baas anders, dus er is niet één oplossing die voor iedereen werkt. Daarom heb ik er heel bewust voor gekozen om alleen 1 op 1 trajecten op maat aan te bieden.
 

Gedurende het traject trainen we altijd vanuit rust en kunnen we vanuit daar zelf prikkels toevoegen, stapje voor stapje. Net zo lang totdat jullie de situatie samen onder controle hebben. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen als hondengedragsdeskundige?

 
Spreekt dit je aan en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je een vraag ergens over? Stuur me dan gerust een mailtje of appje.